Népi Játékok Rendezvényekre

A pályázat tárgya: a nyertes pályázó által szervezett rendezvényre az egyesületünk tulajdonában lévő népi, történelmi és logikai játékokat bérleti díj nélkül biztosítjuk

A támogatottak köre: önkormányzatok, művelődési házak és központok, társadalmi- és civil szervezetek, egyházak, kisebbségi önkormányzatok, oktatási intézmények, hagyományőrző rendezvényeket szervező cégek, vállalkozók Magyarországról és a határokon túlról, magyarok által lakott településekről

Teljes támogatási időszak: 2024. február 15. és 2024. december 31. között megrendezésre kerülő rendezvények.

– Téli időszak: január 1.- április 10. és október 10.- április 10. (farsangi, húsvéti, forradalmi, adventi)

– Nyári időszak: április 11. – október 9. (gyereknapi, pünkösdi, nyári, várjátékos, őszi betakarítás)

A pályázat célja:  a régi magyar hagyományokat, szokásokat, játékos formájában bemutatni, feleleveníteni, belopni az emberek tudatába. Ezek mellett kipróbálhatják az összegyűjtött eszközös népi játékokat. Ezekről pozitív élményekhez juttatni a számítógépes világunk gyermekeit, felnőtteit. Megmutatni azt, hogy őseink szórakozása, játékai ugyanolyan örömöt, jó hangulatot biztosítanak most is, mint annak idején elődeinknek.

Kiíró: a Boglárka Hagyományőrző Kulturális Egyesület a néphagyományok megőrzését tűzte ki célul fesztiválokon szórakoztatva a résztvevőket népi és történelmi játékokkal. A gyermekek foglalkoztatásában nagy tapasztattal rendelkező játékmesterek közel 10 éve vesznek részt ehhez hasonló programokban, a Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesületben, melynek megszűnése után alapították meg jelenlegi szervezetüket. Ezen tapasztalatok felhasználásával dolgozták ki a néphagyományok bemutatását játékok segítségével. Különböző ünnepekhez különböző programokkal kapcsolódunk. A vidám hangulatú közös játék után pozitív élményekkel távoznak a résztvevők

A program lebonyolítása: minden résztvevő kap egy regisztrációs lapot, melyen rajta van minden játék neve, grafikája. Erre a játékok kipróbálása után pecséteket gyűjthetnek. Ha minden játékot kipróbált jutalmul kap egy égetett faérmet.

A program időtartama: 4-6 óra/nap.  Egyeztetéssel hosszabb időtartam is igényelhető.

Játék-összeállítások különböző mennyiségű játékkal:

  1. Nagy csomag (30 féle nagyméretű népi fajátéka hagyományok jegyében + kézzel hajtott kosaras FAKÖRHINTA + asztali logikai fajátékok+ „SÜTÖDE” vagy FAFARAGÁS – kézműves játszóház, Íjászat- oktatás, kipróbálás)
  2. Közepes csomag (20 félenagyméretű népi fajátéka hagyományok jegyében + kézzel hajtott FAKÖRHINTA)
  3. Kis csomag (20 féle nagyméretű népi fajátéka hagyományok jegyében)

Az éves programunk az évszakok függvényében a következőként alakul (minden megjelölt időszakra más-más játék-összeállítást biztosítunk):

Általános tudnivalók:

A pályázatok benyújtásának módja: az egyesület honlapján keresztül: www.fakorhinta.hu Itt előbb regisztrálni kell, majd a választott pályázat formanyomtatványát kitölteni, ezután kinyomtatni, aláírva, lepecsételve PDF vagy JPEG formátumban feltölteni, vagy e-mailben a boglarkahke@gmail.com e-mail címre elküldeni.

A pályázat benyújtási határideje:

2024. március 5.

Pótbeadási határidő (a fennmaradt időpontokra) minden hónap 10. napja.

Szállítási költség: 125 Ft/km (az egyesület székhelyétől, Tiszakécskétől számolva)

Egyéb kedvezmények:

Ha egy évben több rendezvényre nyújt be pályázatot, a második rendezvénytől a régi pályázóknak szóló kedvezményeket is igényelheti.

Több egymást követő napra igényelt program esetén további 10 % kedvezményt nyújtunk, amennyiben a helyszín azonos.

Amit a pályázó biztosit:

– a játékok kipakolásához szükséges terület, engedélyekkel, 500- 200 m2

– asztali logikai játékokhoz 6 db sörpad méretű asztalból

– kézműves játszóházhoz: 2db asztal, 220V, 1500W

– nyári időszakban 2 db sörsátor

– esőhelyszín

Elbírálás: A beadást követően maximum 5 napon belül.

Értesítés: Az elbírálástól számítva 10 napon belül e-mailben.

Szerződéskötés: a támogatási döntéséről szóló értesítő levelek tartalmazzák, a nyertes pályázók számára a szerződéskötés feltételeit és az ahhoz szükséges dokumentumok beküldési határidejét, módját.

Érdeklődni lehet: e-mailben a boglarkahke@gmail.com címen vagy telefonon az egyesület elnökénél. Telefonszám: Lőrincz Teréz 06 70 / 615 6275.

Bővebb információ a Boglárka Hagyományőrző Kulturális Egyesület honlapján található: www.fakorhinta.hu (képek, videók a játékokról és a már lezajlott rendezvényekről, értékelések, tudnivalók stb.)

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn