Népi Játékok Rendezvényekre

A pályázat tárgya: a nyertes pályázó által szervezett rendezvényre az egyesületünk tulajdonában lévő népi, történelmi és logikai játékokat bérleti díj nélkül biztosítjuk
A támogatottak köre:- önkormányzatok, művelődési házak és központok, társadalmi- és civil szervezetek, egyházak, kisebbségi önkormányzatok, oktatási intézmények, hagyományőrző rendezvényeket szervező cégek, vállalkozók Magyarországról és a határokon túlról, magyarok által lakott településekről
Teljes támogatási időszak: 2019. január 15. és 2021. április 10. között megrendezésre kerülő rendezvények.
– Téli időszak: január 1.- április 10. és október 10.- április 10. (farsangi, húsvéti, forradalmi, adventi)
– Nyári időszak: április 11. – október 9.(gyereknapi, pünkösdi, nyári, várjátékos, őszi betakarítás)
A pályázat célja: a régi magyar hagyományokat, szokásokat, játékos formájában bemutatni, feleleveníteni, belopni az emberek tudatába. Ezek mellett kipróbálhatják az összegyűjtött eszközös népi játékokat. Ezekről pozitív élményekhez juttatni a számítógépes világunk gyermekeit, felnőtteit. Megmutatni azt, hogy őseink szórakozása, játékai ugyanolyan örömöt, jó hangulatot biztosítanak most is, mint annak idején elődeinknek.
Kiíró: a Boglárka Hagyományőrző Kulturális Egyesület a néphagyományok megőrzését tűzte ki célul fesztiválokon szórakoztatva a résztvevőket népi és történelmi játékokkal. A gyermekek foglalkoztatásában nagy tapasztattal rendelkező játékmesterek közel 10 éve vesznek részt ehhez hasonló programokban, a Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesületben, melynek megszűnése után alapították meg jelenlegi szervezetüket. Ezen tapasztalatok felhasználásával dolgozták ki a néphagyományok bemutatását játékok segítségével. Különböző ünnepekhez különböző programokkal kapcsolódunk. A vidám hangulatú közös játék után pozitív élményekkel távoznak a résztvevők
A program lebonyolítása: minden résztvevő kap egy regisztrációs lapot, melyen rajta van minden játék neve, grafikája. Erre a játékok kipróbálása után pecséteket gyűjthetnek. Ha minden játékot kipróbált jutalmul kap egy égetett faérmet.
A program időtartama: 4-6 óra/nap. Egyeztetéssel hosszabb időtartam is igényelhető.
Játék-összeállítások különböző mennyiségű játékkal:
a. Nagy csomag( 30 féle nagyméretű népi fajáték a hagyományok jegyében + kézzel hajtott kosaras FAKÖRHINTA + asztali logikai fajátékok+ „SÜTÖDE” – kézműves játszóház, Íjászat- oktatás, kipróbálás)
b. Közepes csomag (30 féle nagyméretű népi fajátéka hagyományok jegyében + kézzel hajtott FAKÖRHINTA)
c. Kis csomag (20 féle nagyméretű népi fajátéka hagyományok jegyében+ asztali logikai fajátékok )
Általános tudnivalók:
A pályázatok benyújtásának módja: az egyesület honlapján keresztül: www.fakorhinta.hu Itt előbb regisztrálni kell, majd a választott pályázat formanyomtatványát kitölteni, ezután kinyomtatni, aláírva, lepecsételve PDF vagy JPEG formátumban feltölteni, vagy e-mailben a boglarkahke@gmail.com e-mail címre elküldeni.
A pályázat benyújtási határideje:
I. forduló: február 15.
II. Ezt követően minden hónap 10. napja( a még szabad időpontokra)
Szállítási költség: 70 Ft/km (az egyesület székhelyétől, Tiszakécskétől számolva)
Egyéb kedvezmények:
Ha egy évben több rendezvényre nyújt be pályázatot, a második rendezvénytől a régi pályázóknak szóló kedvezményeket is igényelheti.
Több egymást követő napra igényelt program esetén további 10 % kedvezményt nyújtunk, amennyiben a helyszín azonos.
Amit a pályázó biztosit: a játékok kipakolásához szükséges terület, engedélyekkel, 500- 200 m2
– asztali logikai játékokhoz 6 db sörpad méretű asztalból
– kézműves játszóházhoz: 2db asztal, 220V, 1500W
– nyári időszakban 2 db sörsátor
– esőhelyszín
Elbírálás: A beadási határidőt követően 10 napon belül.
Értesítés: Az elbírálástól számítva 10 napon belül e-mailben.
Szerződéskötés: a támogatási döntéséről szóló értesítő levelek tartalmazzák, a nyertes pályázók számára a szerződéskötés feltételeit és az ahhoz szükséges dokumentumok beküldési határidejét, módját.
Érdeklődni lehet: e-mailben a boglarkahke@gmail.comvagy magor.magyarjai@freemail.hucímen vagy telefonon az egyesület elnökénél. Telefonszám:Lőrincz Teréz 06 70 / 615 6275.
Bővebb információ a Boglárka Hagyományőrző Kulturális Egyesület honlapján található: www.fakorhinta.hu(képek, videók a játékokról és a már lezajlott rendezvényekről, értékelések, tudnivalók stb.)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn