Népi Játékok Rendezvényekre

A pályázat tárgya: a nyertes pályázó által szervezett rendezvényre az egyesületünk tulajdonában lévő népi, történelmi és logikai játékokat bérleti díj nélkül biztosítjuk.

A támogatottak köre:- önkormányzatok, művelődési házak és központok, társadalmi- és civil szervezetek, egyházak, kisebbségi önkormányzatok, hagyományőrző rendezvényeket szervező cégek, vállalkozók Magyarországról és a határokon túlról, magyarok által lakott településekről.

Teljes támogatási időszak: 2018. január 20. és 2019. április 10. között megrendezésre kerülő rendezvények.

   – Téli időszak: 2018. január 20.- április 10. és október 10.- 2019. április 10.

Nyári időszak: 2018. április 11. – október 9.

A pályázat célja:  a régi magyar hagyományokat, szokásokat, játékos formájában bemutatni, feleleveníteni, belopni az emberek tudatába. Ezek mellett kipróbálhatják az összegyűjtött eszközös népi játékokat. Ezekről pozitív élményekhez juttatni a számítógépes világunk gyermekeit, felnőtteit. Megmutatni azt, hogy őseink szórakozása, játékai ugyanolyan örömöt, jó hangulatot biztosítanak most is, mint annak idején elődeinknek.

Kiíró: a Boglárka Hagyományőrző Kulturális Egyesület a néphagyományok megőrzését tűzte ki célul fesztiválokon szórakoztatva a résztvevőket népi és történelmi játékokkal. A gyermekek foglalkoztatásában nagy tapasztattal rendelkező játékmesterek közel 10 éve vesznek részt ehhez hasonló programokban, a Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesületben, melynek megszűnése után alapították meg jelenlegi szervezetüket. Ezen tapasztalatok felhasználásával dolgozták ki a néphagyományok bemutatását játékok segítségével. Különböző ünnepekhez különböző programokkal kapcsolódunk. A vidám hangulatú közös játék után pozitív élményekkel távoznak a résztvevők

Az éves programunk az évszakok függvényében a következőként alakul:

Téli időszak programjai: farsangi, húsvéti, forradalmi, adventi

Nyári időszak programjai: gyereknapi, pünkösdi, nyári, várjátékos, őszi betakarítás

A program lebonyolítása: minden résztvevő kap egy regisztrációs lapot, melyen rajta van minden játék neve, grafikája. Erre a játékok kipróbálása után pecséteket gyűjthetnek. Ha minden játékot kipróbált jutalmul kap egy égetett faérmet..

Játék-összeállítások különböző mennyiségű játékkal:

  1. Nagy csomag (30 féle nagy méretű népi játék a hagyományok jegyében + kézzel hajtott kosaras FAKÖRHINTA + asztali logikai fajáték+ „FONÓ” – kézműves játszóház, Íjászat- oktatás, kipróbálás),
  2. Közepes csomag (30 féle nagy méretű népi játékok a hagyományok jegyében + kézzel hajtott FAKÖRHINTA),
  3. Kis csomag (20 féle nagy méretű népi játékok a hagyományok jegyében).

A pályázatok benyújtásának módja: az egyesület honlapján keresztül: www.fakorhinta.hu Itt előbb regisztrálni kell, majd a választott pályázat formanyomtatványát kitölteni, ezután kinyomtatni, aláírva, lepecsételve PDF vagy JPEG formátumban feltölteni, vagy e-mailben a boglarkahke@gmail.com e-mail címre elküldeni.

A pályázat benyújtási határideje:

  1. forduló: 2018. február 5.,
  2. Ezt követően minden hónap 5. napja, 2019. február 5.-ig.

Szállítási költség: 70 Ft/km (az egyesület székhelyétől, Tiszakécskétől számolva).

Elbírálás: A beadási határidőt követően 10 napon belül.

Értesítés: Az elbírálástól számítva 10 napon belül e-mailben.

Szerződéskötés: a támogatási döntéséről szóló értesítő levelek tartalmazzák, a nyertes pályázók számára a szerződéskötés feltételeit és az ahhoz szükséges dokumentumok beküldési határidejét, módját.

Érdeklődni lehet: e-mailben a boglarkahke@gmail.com vagy magor.magyarjai@freemail.hu címen vagy telefonon az egyesület elnökénél. Telefonszám: Lőrincz Teréz 06 70 / 615 6275.

Bővebb információ a Boglárka Hagyományőrző Kulturális Egyesület honlapján található: www.fakorhinta.hu (képek, videók a játékokról és a már lezajlott rendezvényekről, értékelések, tudnivalók stb.).

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn