Néphagyományok Játékosan Rendezvényekre

A pályázat célja:  a régi magyar hagyományok, szokások, játékos formájában bemutatni, feleleveníteni, belopni az emberek tudatába. Ezekről pozitív élményekhez juttatni a számítógépes világunk gyermekeit, felnőttjeit. Megmutatni azt, hogy őseink szórakozása, játékai ugyanolyan örömöt, jó hangulatot biztosítanak most is, mint annak idején elődeinknek.

Kiíró: a Boglárka Hagyományőrző Kulturális Egyesület a néphagyományok megőrzését tűzte ki célul fesztiválokon szórakoztatva a résztvevőket népi és történelmi játékokkal. A gyermekek foglalkoztatásában nagy tapasztattal rendelkező játékmesterek közel 10 éve vesznek részt ehhez hasonló programokban. Ezen tapasztalatok felhasználásával dolgozták ki a néphagyományok bemutatását játékok segítségével. Különböző ünnepekhez különböző programokkal kapcsolódunk. A vidám hangulatú közös játék után pozitív élményekkel távoznak a résztvevők

Az éves programunk az évszakok függvényében a következőként alakul:

  • május – augusztus a nyári ünnepekhez kötődő hagyományok
  • szeptember – október szüret, őszi betakarítások
  • november – december a népi játékokba beleépítettük a névnapok jellegzetességeit (Márton, András, Katalin, Miklós, Luca) és az ünnepek hangulatát (Advent, Mikulás, Karácsony) szokásokkal kiegészítve.
  • január – februári a Farsang jegyében készült, busójárással, kiszebábbal, bolondos zenés – táncos játékokkal a régi fonókból.
  • március – áprilisra két fajta programot terveztünk egy forradalmit és egy húsvétit.

A pályázat tárgya: a nyertes pályázó által szervezett rendezvényre az egyesületünk tulajdonában lévő népi, történelmi és logikai játékokat bérleti díj nélkül biztosítjuk

A támogatottak köre: önkormányzatok, művelődési házak és központok, társadalmi- és civil szervezetek, egyházak, kisebbségi önkormányzatok, hagyományőrző rendezvényeket szervező cégek, vállalkozók Magyarországról és a határokon túlról, magyarok által lakott településekről

A program lebonyolítása: minden résztvevő kap egy regisztrációs lapot, melyen rajta van minden játék neve, grafikája. Erre a játékok kipróbálása után pecséteket gyűjthetnek. Ha minden játékot kipróbált jutalmul kap egy égetett faérmet.

Támogatási időszak: 2016. május 1. és 2017. június 30. között megrendezésre kerülő rendezvények.

Játékösszeállítások különböző mennyiségű játékkal:

  1. Nagy csomag (35 féle nagy méretű népi játék a hagyományok jegyében + kézzel hajtott kosaras FAKÖRHINTA + 20 db asztali logikai fajáték+ FONÓ – kézműves játszóház, Íjászat- oktatás, kipróbálás)
  2. Közepes csomag (35 féle nagy méretű népi játékok a hagyományok jegyében + kézzel hajtott FAKÖRHINTA)
  3. Kis csomag (20 féle nagy méretű népi játékok a hagyományok jegyében)

A pályázatok benyújtásának módja: az egyesület honlapján keresztül: www.fakorhinta.hu Itt előbb regisztrálni kell, majd a választott pályázat formanyomtatványát kitölteni, ezután kinyomtatni, aláírva, lepecsételve beszkennelni és úgy feltölteni.

A pályázat benyújtása folyamatos. A beérkezéstől számított 15 napon belül a pályázók visszajelzést kapnak az eredményről.

Szállítási költség: 70 Ft/km ( székhely: Tiszakécske)

Elbírálás: A benyújtást követő 5 napon belül.

Értesítés: Az elbírálástól számítva 10 napon belül e-mailben.

Szerződéskötés: a támogatási döntéséről szóló értesítő levelek tartalmazzák, nyertes pályázók számára a szerződéskötés feltételeit és az ahhoz szükséges dokumentumok beküldési határidejét, módját.

Érdeklődni lehet: e-mailben a info@fakorhinta.hu  címen vagy telefonon az egyesület elnökénél. Telefonszám: Lőrincz Teréz +36 70 600-5684.

Bővebb információ a Boglárka Hagyományőrző Kulturális Egyesület honlapján található: www.fakorhinta.hu (képek, videók a játékokról és a már lezajlott rendezvényekről, értékelések, tudnivalók stb.)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn